Frukost, nätverkande
och inspiration

För medlemmar: anmäl dig till inspirationsdag för sociala medier 14 april

Stöd, erbjudanden och möjligheter för ditt företag

Så påverkas företaget av Rysslands invasion av Ukraina

Samlad information till företagare 

På grund av invasionen så har EU infört sanktioner mot Ryssland. Om ditt företag bedriver handel med Ryssland kan du påverkas av restriktionerna. Sanktionerna gäller för försäljning, leverans, överföring och export av många varor och tjänster. Här hittar du som företagare viktig information med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Sidan uppdateras löpande

Effektivisera företagets energianvändning

De två senaste åren har över 40 företag och föreningar i kommunen fått stöd och hjälp av energi- och klimatrådgivningen för att spara energi och pengar.
 
Vi bjuder nu in företag och föreningar att delta i detta unika projekt som körs i Åtvidabergs kommun.
 
Passa på att ta chansen och anmäla ert intresse att delta. Projektet avslutas till sommaren 2021 så det är sista chansen nu under våren.

Kontakt:  klara.werner@atvidaberg.se

EAST SWEDEN BUSINESS REGION

De offentliga regionala aktörer som arbetar med tillväxt är samlade i nätverket East Sweden Business Region, ESBR. Tanken är att ett företag som vill växa inte skall behöva leta efter vilket stöd det offentliga kan erbjuda, utan enkelt ska kunna få en samlad bild av de erbjudanden och aktiviter som finns.


Få en mentor - eller bli mentor

Ta företagandet till en ny nivå i Almis mentorprogram
I programmet får du som företagare möjlighet att utveckla dig själv och ditt företag med hjälp av en mentor; en samtalspartner/bollplank som bidrar med kunskaper och erfarenheter kring de områden du behöver för att utvecklas. Mentorerna i programmet är oftast erfarna företagare som vill bidra till näringslivet i regionen.

Starta företag-dagen

En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen. Dagen består av föreläsningar om att starta eget företag och du har också chansen att ställa frågor till representanter från sju myndigheter. Deltagandet på Starta företag-dagen är kostnadsfritt.

Studentuppdrag.se

Ta hjälp av studenter för uppdrag inom utbildningar vid Linköpings universitet.

  • En möjlighet att få kontakt med framtida medarbetare
  • Ger nya spännande insikter för din verksamhet
  • Skapar direktkontakt med lärare och forskare på LiU

Lunchklubben

Lunchklubben är en mötesplats i Linköping och Norrköping för universitet, näringsliv och samhälle som håller dig uppdaterad på vad som händer inom forskningen vid Linköpings universitet med fokus på framtida möjligheter. Du får även möjlighet att knyta nya kontakter över en god lunch. 

Almi - kalendarium

Här hittar du många matnyttiga föreläsningar inom affärsutveckling för växande företag

För företag i svårigheter

Att leda ett företag är alltid en utmaning. När ett företag hamnar i svårigheter kan stöd och hjälp behövas för att ta sig ur situationen och för att få företaget att leva vidare och utvecklas. Därför finns Företagsjouren.

Företagsjouren är en neutral samtalspartner som bemannas av rådgivare med många års erfarenhet av företagande. Vårt uppdrag är att stötta små och medelstora företag till att undanröja det akuta problem som företaget står inför. Företagsjouren erbjuder rådgivning och stöd bland annat i frågor som rör finansiering och lån liksom förhandlingar och avtal, skatter och redovisning.

Stödet från Företagsjouren är kostnadsfritt och arbetet görs under sekretess.