Etablera dig i Åtvidaberg

Åtvidaberg är en liten och charmig ort där man kan vara sig själv och hitta en unik plats för det man vill göra eller utveckla. Åtvidaberg har ett bra läge för tillväxt, både för små och stora etableringar. Här finns både lokaler för uthyrning och mark för nybyggnation. Här nedanför hittar du länkar vidare till bostäder, rekreation och lokaler. Tveka inte att kontakta oss om du undrar över något eller vill bolla idéer kring etablering.

Lediga objekt och lokaler

Mitt i det rika industriarvet frodas i dag verksamheter som ligger i framkant av den tekniska utvecklingen. 

De många verksamheter som finns i de gamla industrifastigheterna jobbar i dag nära varandra och drar nytta av varandra på flera sätt. Närheten mellan verksamheterna är en viktig kugge när det kommer till att dela kompetens och kunskap med varandra. Var med i det nav som finns kring utveckling av nya produkter.

Vidare till lediga objekt > > > 
IBR Industrigallerian > > >
Företagsparken Facetten > > >

Boende i Åtvidaberg

Tänk att få vakna till koltrastens sång och vindens sus på våren, ha nära till en promenad i ett skogsområde, bara runt knuten! Åtvidaberg kanske inte har storstadens utbud vad det gäller handel men det vi kan erbjuda är attraktivt läge med en närhet till naturen var du än bor i kommunen. 

Med allt detta inkluderat kan du ändå välja att göra en bilresa på 30 minuter och få tillgång till det sjudande stadslivets puls. Dessutom finns bra förbindelser till större städer.

Bygga och bo i Åtvidaberg > > >
Hus eller lägenhet till salu på Hemnet > > >
Ny i Åtvidaberg > > >


Närhet i Åtvidaberg

I Åtvidaberg är det lätt att driva sin verksamhet och få det stöd man behöver. Avståndet mellan människor är sällan långt. Söker du svar på en fråga, nätverkskontakter eller utveckling är den du söker bara ett samtal bort. 

Det finns även ett väletablerat företagsnätverk som träffas regelbundet och det är en fördel om man söker kontakter eller utvecklingsmöjligheter. I Åtvidaberg kan du som företagare verkligen dra nytta av den mindre ortens täta kontaktnät!

En ort för ungdomar

Åtvidaberg prioriteras ungdomar. Kommunen driver en högkvalitativ gymnasieskola med utbildning inom många områden och specialinriktningar inom fotboll och golf. De flesta inriktningar finns på skolan och lärartätheten på gymnasieskolan är god. 

Det går i dag ca 14 elever per lärare vilket är långt färre elever per lärare jämfört med skolor på många andra orter. Det betyder att man som elev verkligen kan få det stöd man behöver för att utvecklas. På ungdomshuset 1357 finns möjligheter för ortens unga att hitta gemenskap, sammanhang och aktiviteter.  

Åtvidabergs gymnasieskola > > >
Utbildning och barnomsorg > > >
Ung kultur 1357 > > >

Naturens Åtvidaberg

När det gäller natur- och friluftsliv är tillgången nästan oändlig i Åtvidabergs kommun! Det finns 26 naturreservat och 250 sjöar inom kommunens gränser där du kan uppleva naturen på olika sätt. En stor del av Östergötlands vackra eklandskap finns i Åtvidaberg. 

När det gäller rekreation och friluftsaktiviteter finns ett brett utbud och många aktiva arrangörer. Den fina Golfbanan är rikskänd som en av världens vackraste banor. Det finns även många som arrangerar jakt och här finns vecklingen något att jaga!

Visit Åtvidaberg > > >
Östgötaleden > > > 

Här finns allt möjligt och allt är möjligt!

I Åtvidaberg finns ett levande industriarv och en entreprenörsanda. Många historiskt viktiga verksamheter har sitt ursprung i Åtvidaberg. Kopparbrytning var tidigt viktig och sedan kom en viktig period av industrialisering där FACIT kom att spela en viktig roll. 

Ur denna historiska mylla har nu många spännande verksamheter vuxit fram och det finns en entreprenörsanda som ibland kan verka förvånande för en så liten ort.

Näringslivscentrums filmer om Åtvidaberg > > >
Lär känna några företag i Åtvidaberg > > >
Sparbankens filmer om Åtvidaberg > > > 
Biblioteket Åtvidaberg > > >